Ανακοίνωση του Συνδικάτου: Όλοι στην Απεργία της 6ης Απριλίου για τη ζωή που μας αξίζει

FacebookTwitterGoogle+Share

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από το 2012, παρά την  έκρηξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε όλο τον κλάδο, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι.

Ταυτόχρονα η ελαστική απασχόληση και οι συμβάσεις ομηρίας μέσω εργολάβων έχουν παγιωθεί σε όλο τον κλάδο ενώ οι εργοδότες πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν με το σταθερό ωράριο και τα ρεπό να έχουν πλέον καταργηθεί.

Τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ, όσο και οι προηγούμενες, δημιούργησαν αυτόν τον μεσαίωνα με τις πολιτικές τους, έχοντας ως στρατηγική επιλογή την διεύρυνση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και την άμεση σύνδεση της ανταγωνιστικότητας με το εισόδημα μας.

Σήμερα, έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες απώλειες εισοδήματος κι έχοντας σηκώσει στις πλάτες μας τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, η κυβέρνηση με την επιλογή της στενής εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στους εγκληματικούς ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ Ε.Ε, ΝΑΤΟ και Ρωσίας, εντείνει την έκρηξη της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και ενέργεια  επιβαρύνοντας επιπλέον το λαό και την εργατική τάξη. Την ίδια ώρα όμως που στους εργαζόμενους επιβάλουν την ανέχεια, στους επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζουν πακτωλό εκατομμυρίων μέσω φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων βγαλμένους από τον ιδρώτα και το υστέρημα του λαού.

Οι πλατιές συσκέψεις που οργανώθηκαν από το Συνδικάτο μαζί με πλήθος επιχειρησιακών σωματίων όλου του κλάδου, βοήθησαν στην συλλογική επεξεργασία του περιεχόμενου και του πλαισίου διεκδικήσεων για τοπικές ΣΣΕ καθώς επίσης και του σχεδίου δράσης του αγώνα  που αποφασίσαμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα.

Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη στις 11πμ στο Σύνταγμα για αμοιβές και όρους εργασίας που θα μας επιτρέψουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, θα υπερασπιστούμε τον εργάσιμο χρόνο που έχουμε κατακτήσει  και θα δώσουμε την μάχη για την μείωση του.  

Συνεχίζουμε με απεργιακή κλιμάκωση την Πρωτομαγιά και με νέα κλαδική απεργία τον Ιούνιο.

Εργαζόμενοι στην εστίαση και ξενοδοχοϋπάλληλοι,

μαζί να κατακτήσουμε τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει!

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ